Записки по детските изцепки

Вчера се озовах в един магазин с двете деца. Емил (2г.) се опитваше да се катери върху кашони или да се провира между рафтовете. В един момент се завря в една ниша, и се разположи така, сякаш е експонат за продаване. Алекс(6г.) се опитва да го измъкне, защото някой можел да го купи. Поглежда цената ужасено ($7.79) и възкликва:
“Ама той не струва толкова!”
Аз: “А колко струва според теб?”
Той:”1 билион долара!”
Аз се разхилих и го поздравих за цената.
После го подпитах:”Ако теб те сложим за продажба, твоята цена каква ще бъде?”
Алекс:”Аз? Аз струвам 1 трилион долара!”
Брееее! Какво самочувствие. А и си личи че лапето напредва в математиката:)
———————————–
Алекс: Мамо, всичко ли се прави в Китай?
————————————-
Алекс: Мамо, как да сънувам хубави сънища? / Mommy, how to dream good dreams?
————————————
Урок по маркетинг от Алекс.
Алекс е ужасно въодушевен относно парите, кое колко струва и какво може да се купи за определена сума пари, след като ходи на летен лагер “Математика с пари”. След този лагер, трябваше да купим прасенце касичка и да назначим домашни задължения, които ако изпълни, ще получи 25 цента.
Само дето задълженията са му малко и може да ги прави максимум веднъж на ден (чистене с прахосмукачка и слагане + прибиране на масата), а на детето му се иска да има много пари, ако може веднага.
Затова малкия ми предприемач си направи ъгъл, в който сложи игри за двама – състезание с коли, дартс (стреляне по мишена със стрелички), шах и залепи табела, която сам си надписа – “ИГРАЕНЕ НА ИГРИ – 25 ЦЕНТА”. Е, поиграх веднъж два пъти с него, защото ми хареса иновативния му подход и не исках да го разочаровам, но… на мен не ми се играе, а и не исках да му давам толкова лесно 25 цента. Аз не исках да си играя, но брат му Емил искаше – особено на сътезанията с количките. Само дето… Емил няма пари. Тогава хлапето се обърна към мен и ми обясни:” Емил няма пари, но иска да играе, ти си му майка – ти трябва да платиш 25 цента за него”.
Паднах. Малкият ми изнудвач.:)

This entry was posted in детски изцепки, хлапета. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *